Wintermeeting 2023

Wat te doen in de winter….
Je voorbereiden op het nieuwe vlieg seizoen natuurlijk!

Op zaterdag 11 Februari 2023 organiseren we daarom de Skywings Wintermeeting.

Deze dag zal bestaan uit 3 delen:
1. We beginnen de dag met een een workshop over Luchtruimindeling en Cross Country vliegen. Hierbij besteden we aandacht aan het (lange) afstandsvliegen met en zonder paramotor.
Hoe plan je zo’n tocht, waar moet je rekening mee houden, welke stappen moet je doorlopen. Behandeld worden onder andere; Luchtruimindelingen, het uitstippelen van een route met behulp van de ICAO kaart & EASY VFR en tot slot de verschillende weersinvloeden tijdens zo’n vlucht, neem indien mogelijk voor deze workshop je eigen ICAO kaart mee.
2. Je hoopt dit nooit in het echt te moeten doen, maar mocht het ooit toch een keer nodig zijn dan zul je blij zijn dat je dit al een keer geoefend hebt: Het gooien van je reserve!
Er wordt behandeld in welke situaties je je reserve moet gooien en in welke situaties je dit beter niet kunt doen en hoe je je reserve het beste kunt gooien. 
3. Tot slot wil je je reserve natuurlijk wel weer terug in zijn container mee naar huis nemen, dus gaan we deze (indien hij wel mooi droog is natuurlijk) ook weer samen met jou netjes opvouwen. 

De locatie voor dit evenement is de Strandhoeve aan de Uiterdijkenweg 59 in Baarlo.

De kosten voor deze dag zijn: €95 euro pp voor de hele dag
Inclusief: een kopje koffie of thee met iets lekkers tijdens de ontvangst 
Exclusief: eten en drinken

Tijdens deze dag zal er een foodtruck aanwezig zijn in de zaal waar iedereen tijdens het gooien en vouwen door even lekker wat te eten kan halen.

Voor de dag zelf krijg je een factuur van ons en het eten en drinken wat je tijdens deze dag gebruikt kun je gewoon meteen op de dag zelf afrekenen bij de strandhoeve.

 

Planning van de dag:

09:45 – 10:00 ontvangst / inloop
10:00 – 12:00 Workshop  Luchtruimindeling en Cross Coutry vliegen
12:00 – 13:00 Pauze
13:00 – 22:00 Reserve’s gooien en (leren) vouwen

Via de link hieronder kun je je  inschrijven
om deel te nemen aan deze Skywings Wintermeeting .


Tevens kun je deze dag je scherm ook weer achterlaten voor de keuring.
Deze wordt dan gekeurd door Pedro Verticalo.

Je kunt je scherm dan meestal binnen 2 weken weer ophalen,
mochten er echter nieuwe lijnen of risers besteld worden voor je scherm dan kan dit iets langer duren.

De basisprijs is € 150,-. Indien trimmen noodzakelijk is, komt er € 50,- bij. Vervangende onderdelen en reparaties worden separaat berekend, net als eventuele verzendkosten als je wil dat je scherm naar je opgestuurd wordt na de keuring.