Paramotor opleiding voor paragliders

Je heb al een brevet 2 of 3 voor lieren of bergvliegen en wil ook graag leren vliegen met een paramotor? Geen probleem!

Omdat je als paraglider natuurlijk al veel ervaring hebt met het vliegen met een paraglider en al kunt grounhandlen bieden we je binnen de paramotor opleiding een verkort cursusprogramma op maat aan. Je mag dan namelijk de introductiecursus overslaan.
Tevens is de basiscursus voor jou iets goedkoper omdat je geen groundhandling training zonder motor nodig hebt en omdat je voor het leren van de oefeningen in de lucht vaak wat minder begeleiding nodig hebt als iemand die dit allemaal echt voor het eerst doet. 

Deze opleiding is alleen beschikbaar voor ervaren paragliders met een vliegbrevet.
Tijdens de eerste les van de opleiding zal de instructeur een inschatting maken van je niveau en aangeven of je inderdaad voor
deze verkorte opleiding in aanmerking komt of dat je toch beter de volledige opleiding kunt gaan doen.
Tevens geld deze verkorte opleiding alleen voor voetstart paramotor. 
Dit omdat trikestart toch wel echt een andere manier van vliegen is als paragliden.

Deze opleiding wordt gevolgd met eigen materiaal en bestaat uit:

  • Groundhandlingles met de motor
  • Genoeg solo vluchten met radiobegeleiding voor het behalen van je KNVvL paramotor brevet (minimaal 20 vluchten en 20 uur)
  • Theorie cursus van 3 avonden

Kosten: € 1250,-
Bij gebrek aan eigen materiaal kun je natuurlijk altijd even een kijkje in onze paramotor winkel nemen, wij hebben een groot aanbod in nieuw en tweedehands paramotor materiaal.
Tevens is het mogelijk om tijdens de cursus voor € 75,- euro per uur een complete paramotorset te huren

Meer informatie of inschrijven voor deze opleiding:
Bel of mail naar de desbetreffende locatie of vul het contact formulier in op onze contact pagina.

Extra informatie:

  • Of er gelest kan worden is sterk afhankelijk van het weer waardoor de lessen meestal niet ver van te voren gepland kunnen worden. Voor het lessen moet het droog weer zijn met een maximale windsnelheid van 25 km per uur.
  • Per dag wordt er € 5,- euro per persoon contant aan de grondeigenaar van het veld bijgedragen, deze bijdrage zit niet bij de opleiding in.
  • Elke leerling die deelneemt aan de opleiding dient een WA paramotor verzekering af te sluiten. De goedkoopste optie hiervoor is bij verzekeraar Saam-Verspieren, dit is een Franse verzekering. Een kopie van deze polis moet bij de school afgegeven worden. De kosten daarvan zijn ongeveer €50,- per jaar.
  • De prijs van de opleiding is exclusief examen kosten en voor het behalen van het brevet dient aan het einde van de opleiding een theorie en een praktijk examen te worden afgelegd.
  • Bij deze opleiding geld een eigen risico van 100%. Dit betekent dat materiaal dat tijdens de cursus stuk gaat door een fout van de cursist, vervangen moet worden. Of dit valt te verzekeren moet worden gecontroleerd bij je eigen WA-verzekering.