Extra aantekening Trikestart / Voetstart opleiding

Deze opleiding wordt gevolgd met eigen materiaal en bestaat uit:

  • Onbeperkt groundhandling lessen met en zonder motor
  • Genoeg solo vluchten met radiobegeleiding voor het behalen van de extra aantekening op je KNVvL brevet (minimaal 10 vluchten)
  • Een prof-check ter afronding van je opleiding 

Kosten: € 500,-
Tevens kan er bij gebrek aan eigen materiaal voor € 75,- euro per uur een complete paramotorset gehuurd worden tijdens het volgen van deze opleiding.

Meer informatie of inschrijven voor deze opleiding:
Bel of mail naar de desbetreffende locatie of vul het contact formulier in op onze contact pagina.

Je heb al een brevet voor voetstart of trikestart paramotorvliegen en wil ook de andere startmethode leren gebruiken. Geen probleem!

Omdat het hier niet gaat om en compleet nieuwe paramotor vliegopleiding maar alleen om het verkrijgen van een aantekening voor een andere startmethode bieden je een
verkorte cursus hiervoor aan.

Deze opleiding is het vervolg op de basisopleiding voetstart of trikestart vliegen en kan dus alleen gevolgd worden mits je al in het bezin bent van een paramotor vliegbrevet.

Verder rond je deze opleiding af met een profcheck bij je instructeur, je hoeft aan het einde van deze opleiding dus geen theorie en / of praktijk examen meer te doen. 

Extra informatie:

  • Of er gelest kan worden is sterk afhankelijk van het weer waardoor de lessen meestal niet ver van te voren gepland kunnen worden. Voor het lessen moet het droog weer zijn met een maximale windsnelheid van 25 km per uur.
  • Per dag wordt er € 5,- euro per persoon contant aan de grondeigenaar van het veld bijgedragen, deze bijdrage zit niet bij de opleiding in.
  • Elke leerling die deelneemt aan de opleiding dient een WA paramotor verzekering af te sluiten. De goedkoopste optie hiervoor is bij verzekeraar Saam-Verspieren, dit is een Franse verzekering. Een kopie van deze polis moet bij de school afgegeven worden. De kosten daarvan zijn ongeveer €50,- per jaar.
  • Bij deze opleiding geld een eigen risico van 100%. Dit betekent dat materiaal dat tijdens de cursus stuk gaat door een fout van de cursist, vervangen moet worden. Of dit valt te verzekeren moet worden gecontroleerd bij je eigen WA-verzekering.